top of page

Docent

spel en regie docent ervaringen

1988 - 2020

educatie als peiler van theater

Vanaf 1988 gaf Paul leiding aan wat voorheen het rotterdamscentrumvoortheater heette. Zijn rol was vanaf het begin die van directeur, regisseur, acteur, docent en vooral voorvechter van het bijdragen aan een rechtvaardiger en mooiere wereld d.m.v. theater.

Inmiddels heet de organisatie Theater Babel Rotterdam, een inclusief theatergezelschap waar Paul directeur bestuurder is. De kerntaak van spel en regieopleiding van het voormalige rcth is losgelaten en Babel heeft gekozen om zich als professioneel inclusief gezelschap te ontwikkelen. 

Ook in dit jonge en innovatieve professionele gezelschap is naast het maken van theaterproducties, educatie de peiler. Paul beschouwt alles rondom Babel als educatie, omdat er nergens ter wereld een gezelschap bestaat dat structureel in alle lagen inclusief werkt met mensen met en zonder een beperking.

De rol van Paul is die van directeur bestuurder, artistiek eindverantwoordelijke, theatermaker en altijd die van docent.

Paul's kracht als maker en docent is om de actuele ontwikkelingen in het theater altijd te verbinden met maatschappelijke, grootstedelijke thema’s, die met name in Rotterdam en omgeving relevant zijn.

november 2015 - 2024

Theater Babel Rotterdam

Paul Röttger was directeur/bestuurder van Theater Babel Rotterdam t/m najaar 2023.  Hij was artistiek eindverantwoordelijk voor de scholing van onze acteurs met en zonder beperking. Er werden wekelijks trainingen gegeven aan het inclusieve gezelschap waar professionele acteurs met en zonder een beperking structureel samenwerkte, leerde en maakte. Röttger ontwikkelde hiermee een voor de wereld unieke methodiek hoe inclusief te werken op het gebied van zowel organisatie als het maken en ontwikkelen van artistieke producten.

bottom of page